Duitse pers bejubelt Sebastian Vettel

De Duitse pers heeft vandaag fors uitgepakt met het behaalde wereldkampioenschap van Sebastian Vettel. De 23-jarige coureur van Red Bull werd gisteren wereldkampioen in de Formule 1.

De meeste kranten trokken meteen de vergelijking met Michael Schumacher, die maar liefst zeven keer het wereldkampioenschap in de koningsklasse van de autosport wist te winnen. De best gelezen krant van Duitsland, Bild, pakte uit met: "Wonder! Tranen! Wereldkampioen!. Duitsland volledig van Vettel!"

"Na 'Schumi' heeft Duitsland een nieuwe held in de Formule 1." De krant sprak ook van een nieuwe historische datum op de kalender: "14 november. Sebastian Vettel wordt de jongste wereldkampioen."

Ook de Süddeutsche Zeitung pakte groot uit met het behaalde wereldkampioenschap van de jonge Duitser: "De titel gaat terecht naar Vettel. Hij heeft aangetoond waarin hij uitblinkt: vastberadenheid, stressbestendig. Vettel had geen hulp nodig, hij heeft de titel op eigen kracht veroverd."

Bij de normaal wat ingetogen krant Die Welt gingen ook vandaag alle remmen los: "Gewoonweg ongelooflijk. Het wereldkampioenschap van Vettel is een verhaal voor het witte doek."