Millennium-regisseur hekelt Hollywood-remake

De Zweedse regisseur Niels Arden Oplev, die eerder Millennium 1: Mannen die Vrouwen Haten regisseerde, heeft uitgehaald naar de Amerikaanse remake. Hij ergert zich aan de manier waarop Hollywood over het bronmateriaal heen walst en net doet alsof het de verhalen, gebaseerd op de succesvolle boekenreeks van Stieg Larsson, zelf heeft bedacht.

"Het enige wat mij aan de remake tegenstaat is de manier waarop de PR-machine van Hollywood net doet alsof hun Lisbeth Salander de enige echte Lisbeth Salander is", zegt Oplev tegen de Amerikaanse filmsite Word & Film. "Dat is niet eerlijk tegenover Noomi (Rapace), die de rol feilloos neerzette. Die rol is van haar en dat moet altijd zo blijven. Ik hoop dat ze er een Oscar voor wint."

De remake, onder regie van David Fincher, wordt momenteel in Zweden opgenomen. Hierin speelt de aanstormende Amerikaanse actrice Rooney Mara de rol van Lisbeth Salander. Haar tegenspeler is Daniel Craig, die de rol van journalist Mikael Blomkvist op zich neemt.

"Zelfs in Hollywood lijkt er een soort boosheid te bestaan over deze remake", gaat Oplev verder. "Waarom zouden mensen in vredesnaam een remake gaan kijken als ze het origineel kunnen bekijken?"

De Amerikaanse releasedatum voor The Girl with the Dragon Tattoo staat gepland voor 21 december 2011, een Nederlandse premièredatum is nog niet bekend.


(Foto: Novum)