NAC waarschuwt voor pedofiele scout

NAC Breda waarschuwt voor een man die zich uitgeeft als talentscout voor de voetbalclub. De club vermoedt dat de man pedofiele neigingen heeft.

Een moeder van een talentvol voetballertje had de club uit Breda gebeld over een poging tot misbruik. Ze vertelde dat haar jonge zoontje was gescout door de KNVB, waarna hij werd benaderd via MSN door een man die beweerde talentscout van NAC te zijn. Hij gaf de jongen te verstaan dat zijn ouders en trainers nog niets mochten weten, omdat nog niet zeker was of hij bij de club zou mogen komen spelen.

De jongen kreeg te horen dat hij wel een webcam moest hebben, zodat de 'scout' zijn spieren en bewegingen kon controleren. Het voetballertje had geen webcam en waarschuwde zijn moeder, die het niet vertrouwde. Uit onderzoek bleek dat meer jongens op dezelfde wijze waren benaderd. Het voorval is gemeld bij de politie, maar die gaf volgens de club aan weinig te kunnen doen. NAC raadt mensen bij twijfel aan om contact op te nemen met het hoofd opleidingen.