KNVB seponeert rode kaart van Lensky

Voor de tweede keer in korte tijd is een rode kaart gegeven door scheidsrechter Jan Wegereef geseponeerd door de KNVB. De Tuchtcommissie van de voetbalbond heeft vandaag Jacob Lensky vrijgesproken van de rode kaart die hij kreeg na een vermeende overtreding op PSV'er Ola Toivonen. Dat meldt de FC Utrecht via de officiële kanalen.

Lensky zou zijn tegenstander op onreglementaire wijze een scoringskans ontnomen hebben in de wedstrijd van afgelopen zondag tegen PSV. Daartegen gingen de speler en FC Utrecht in beroep, omdat zij meenden dat Lensky eerst de bal speelde en pas daarna zijn tegenstander raakte.

"Wat wij direct al zeiden, is nu door de Tuchtcommissie overgenomen", zei Foeke Booy, technisch directeur van FC Utrecht. "Jacob heeft Toivonen niet onreglementair afgestopt."

Na de rode kaart van Lensky benutte Balázs Dzsudzsák de toegekende penalty. Hierdoor kwam PSV op een 0-2 voorsprong. De wedstrijd eindigde in 1-2 door een doelpunt van Frank Demouge.

Eerder raakt Jan Wegereef in opspraak door een Vurnon Anita al vroeg in de wedstrijd tussen Ajax en Excelsior een rode kaart te geven. Deze kaart werd eveneens geseponeerd en Wegereef werd teruggezet naar de Jupiler League.