Gascoyne: "Cosworth slachtoffer van problemen bij Xtrac"

Volgens de technisch directeur van Lotus Racing Mike Gascoyne heeft de breuk met Cosworth niets te maken met de motorenfabrikant zelf. Het Maleisische team is tevreden over de Britse krachtbronnen, maar is minder te spreken over de standaard versneliingsbakken die door Xtrac geleverd zijn.

"Jammer genoeg heeft de partner van Cosworth ze dit jaar enorm laten zitten. We worstelen al het hele jaar met problemen en ze zijn ze nu nog niet de baas," zei Gascoyne tegen redbull.com. Daarom gaat Lotus voor volgend jaar in zee met Red Bull voor de versnellingsbakken en met Renault voor de motoren. "Cosworth is slachtoffer van iets waar ze niets aan kunnen doen. De betrouwbaarheid van de hele aandrijflijn was de drijfveer voor ons om dingen te veranderen."

HRT schuift volgend jaar Xtrac ook aan de kant als leverancier voor de versnellingsbakken, want het is met Williams in zee gegaan. Alleen Virgin Racing zal het bedrijf min of meer trouw blijven. "Ons situatie is een beetje verschillend omdat we zo ongeveer onze eigen versnellingsbak hebben met de interne delen die elders gefabriceerd zijn."