'Rottend lijk' staat op en wandelt

Een hoogbejaarde Amerikaanse vrouw die al dagen dood zou zijn, is uiteindelijk opgestaan. Net op het moment dat zij zou worden opgepikt om door een paar studenten Geneeskunde aan stukken te worden gesneden, liet ze van zich horen.

De politie van Severna Park in de staat Maryland verschafte zich op 1 oktober toegang tot de woning van een 89-jarige vrouw. Buren waren bezorgd omdat ze de vrouw al een tijdje niet hadden gezien.

De agenten, die volgens het rapport een geur van rottend vlees in de woning roken, troffen het ouwe lijk op de vloer van de badkamer aan. Omdat ze helemaal blauw was en niet ademde, namen de agenten contact op met de familie, arts en een lijkschouwer. Omdat ze ervan uitgingen dat ze al dagen dood was, vergaten ze haar pols te nemen.

Omdat haar zoon wist dat zijn moeder na haar dood aan de wetenschap wilde worden gedoneerd, werd er transport geregeld om haar naar een universiteit over te brengen. Net voordat zij op transport ging, ontwaakte ze echter. De vrouw werd overgebracht naar een ziekenhuis en is daar afgelopen woensdag uit ontslagen.