Schumacher heeft vertrouwen in de toekomst

Mercedes Grand Prix-coureur Michael Schumacher heeft het idee dat hij eindelijk zich weer beter thuisvoelt in de Formule 1. De Duitser worstelde het hele jaar met de MGP W01, maar een solide zesde plaats in Japan laat zien dat hij mogelijk het lek boven heeft.

"Als ik eerlijk ben lag ik in de eerste ronde in Singapore al op tempo, maar dat was een race waarin op een gegeven moment, om wat voor reden dan ook, het tempo enorm wegviel. We hebben wat zaken geanalyseerd en hebben wat redenen gevonden," zei Schumacher. "Erg vreemd."

De Duitser denkt niet dat hij vooruitgang heeft geboekt, maar dat er nu eindelijk duidelijk is waarom hij het tempo niet bij kon houden. "Ik denk niet dat we kunnen spreken over een stap. Er zijn een aantal banen, zoals Valencia, waar ik moeite had. De driehoeksverhouding tussen de auto, de banden en mezelf was niet erg goed, maar over het algemeen gaat het wel. Het is niet wat ik er van verwacht heb, maar ik zie de redenen waarom en ik heb het gevoel dat het in de toekomst anders zal zijn."