Xavi: "Ik geloof in 'toegewijde' Guardiola"

Xavi ziet in Pep Guardiola nog altijd de ideale trainer voor FC Barcelona. De middenvelder vindt Guardiola een 'energieke' oefenmeester.

"Ik geloof in Pep (Guardiola, red.). Hij is toegewijd en enthousiast", zegt Xavi tegenover UEFA.com. "Hij heeft de kracht om zijn energie op de groep over te brengen. Ik weet dat er zorgen waren over zijn gebrek aan ervaring. Maar aan de andere moet je iemand van buiten Barcelona weer laten aanpassen aan de omgeving."

"Pep weet hoe hij de zaken moet aanpakken. Hij weet hoe de spelers zich voelen, zeker onder de enorme druk bij Barcelona. Hij is de juiste man op de juiste plaats. Zelfs de grootste oppertunisten zouden echter niet voor mogelijk hebben gehouden wat hij met ons elftal heeft gepresteerd", vervolgt de middenvelder van Barça.

De 30-jarige Xavi bewondert de houding van Guardiola. "De trainer blijf altijd rustig. Hij dwingt niemand ergens toe. Hij stimuleert ons om alles uit ons mooie leven als voetballer te halen. Pep is een trainer die balbezit hoog in het vaandel heeft staan. Hij geeft ons altijd drie of vier punten mee over de tegenstandr. Dan hebben we aan tien minuten genoeg."