Totti wil met AS Roma terug naar de top

AS Roma kent een dramatische start van het seizoen. Na zes wedstrijden staat Roma op de voorlaatste plaats in de Serie A.

Clubicoon Francesco Totti is niet blij met de huidige situatie bij Roma. Hij was dan ook niet te spreken over zijn wissel in de met 1-0 gewonnen wedstrijd tegen Inter. Van buitenaf kreeg de Italiaanse aanvaller veel kritiek te verwerken. Hier kon hij maar moeilijk mee omgaan.

"Ik accepteer kritiek op het veld, maar niet als persoon. Ik geef alles in het shirt van Roma. Ik heb veel aanbiedingen geweigerd en om dan bepaalde dingen te horen, doet dat mij pijn", zegt hij tegenover Sky Sports.

Zijn band met trainer Claudio Ranieri zou niet optimaal zijn. "Ik heb gesproken met Ranieri. Als ik goed speel kan hij zien wat ik Roma kan bieden. Maar als hij me op de bank zet of zelfs naar de tribune stuurt, dan is dat oké. We zullen terugkeren als het oude Roma. De fans zullen dan ook de echte Totti zien."

Bondscoach Cesare Prandelli gaf onlangs aan dat hij Totti wel eens op wil roepen voor de interland in november tegen Roemenië. "De woorden van Prandelli maken mij gelukkig. Ik ken hem nog niet heel goed. Maar mensen om mij heen hebben altijd positief over hem gesproken. Als hij me belt wil ik best praten. Maar nu wil ik me focussen op Roma."