Spielberg interesse in Halo-film

Regisseur Steven Spielberg zou bezig zijn om de rechten voor een film rond de gameserie Halo te krijgen. Volgens de website van het Amerikaanse tijdschrift New York Magazine wil Spielbergs filmmaatschappij Dreamworks de boeken over de Halo-serie als bronmateriaal gebruiken om een conflict met licentiehouder Universal Studios te omzeilen.

Dreamworks zou de film op de boeken en niet de games willen baseren om niet voor de gemaakte kosten van licentiehouder Universal Studios te hoeven opdraaien. Deze filmstudio heeft in het verleden al 8,5 miljoen euro in de verfilming van Halo gestoken. In 2007 werd The Lord of the Rings-regisseur Peter Jackson aangetrokken om de film te produceren. Hij mocht zelf een regisseur uitkiezen, dat werd de toen aanstormende Zuid-Afrikaan Neil Blomkamp. Universal had echter geen vertrouwen in Blomkamp, waarna de film werd afgeblazen. Blomkamp maakte daarop zijn eigen film, District 9, die in 2009 een groot succes werd. Inmiddels heeft Universal Studios alle plannen rond een Halo-film aan de kant geschoven.

Microsoft heeft in het verleden aangegeven de komst van een Halo-film niet te willen uitsluiten. De betrokkenheid van Spielberg zou hierin een doorslaggevende factor kunnen zijn. Halo gaat over de strijd tussen menselijke supersoldaten en verschillende buitenaardse rassen. De benodigde special effects zouden een verfilming erg duur maken.


(Foto: Novum)