Perez: "Er was geen plaats voor Arjen en Wesley"

Florentino Perez heeft geen spijt van de verkoop van Arjen Robben en Wesley Sneijder. Fans van Real Madrid nemen het de voorzitter kwalijk dat hij het duo heeft laten vertrekken.

Perez besloot ook om mee te werken toen op de laatste transferdag The Spurs zich meldden voor Rafaël van der Vaart. Ook dat werd de Spanjaard niet in dank afgenomen, na de verkoop van Robben en Sneijder. "We besloten om Robben te vervangen voor Cristiano Ronaldo. Er was geen plaats voor hen beiden", zegt Perez in de Spaanse krant Sport.

"Voor Sneijder gaat dezelfde vlieger op: voor hem haalden we Kaká. Vergeet niet dat we met Sneijder en Robben in de gelederen met 4-0 verloren van Liverpool in de Champions League en met 2-6 van FC Barcelona in de competitie", verdedigt de voorzitter zich. Perez maakte overigens ook bekend dat Real Madrid vorig seizoen 24 miljoen euro winst heeft gemaakt, ondanks het uitblijven van prijzen.

Fans van De Koninklijke zagen eind mei hoe Sneijder en Robben tegenover elkaar stonden in de Champions League-finale, die nota bene in Madrid werd gespeeld. Real werd zelf voor de zesde keer op rij uitgeschakeld in de achtste finales. Olympique Lyon was te sterk voor de ploeg die toen nog onder leiding stond van Manuel Pellegrini.