[WK] Van As: 'Voel dat ik vijf duels in de benen heb'

Goed aan de wedstrijd beginnen, dat was voor de Nederlandse hockeyvrouwen een belangrijk doel tijdens het laatste groepsduel tegen Japan (5-2). Naomi van As had die les goed begrepen. De middenvelder scoorde al in de eerste minuut.

Na een fraaie solo schoot Van As de bal al heel vroeg in de wedstrijd achter de Japanse keeper Sakiyo Asano. "Ja, fel en scherp starten was vandaag een item. Lekker als je dan meteen al scoort , zei de wereldspeelster van 2009 na afloop.

Een ander doel was om de poulefase goed af te sluiten. En ook dat is voor Van As gelukt. "Zonde dat we door knullig balverlies nog twee goals weggeven, maar ik heb toch een goed gevoel aan deze wedstrijd overgehouden. Nu mag de halve finale beginnen. Dat zijn de wedstrijden waar het echt om gaat."

Maar eerst nog even een dagje rust. Daar is de nieuwe aanwinst van Laren wel aan toe na de groepsfase. "Ik voel wel dat ik vijf wedstrijden in de benen heb. Dus die rustdag is welkom. Maar we zijn allemaal topfit, dus ik weet zeker dat we er donderdag tegen Engeland allemaal weer staan."