Bart Chabot heeft een hersentumor

Bart Chabot heeft een hersentumor. Dit maakte de schrijver dinsdagavond bekend in het VARA-praatprogramma Pauw & Witteman. De tumor is weliswaar goedaardig, maar dat is dan ook het enige positieve nieuws. Afgelopen weekend werd het gezwel ontdekt na een bezoek in het ziekenhuis.

Het gaat om een tumor ter grootte van een knikker tussen de hersenstam en kleine hersenen en tast nu het gevoel van zijn linker gezichtshelft aan.

Chabot: "Het is of opereren of bestralen. Opereren gaat via het oor en daardoor verlies je sowieso je gehoor en je evenwichtsorgaan links. Het is een gecompliceerde, riskante operatie die acht uur duurt. De optie bestralen heeft als nadeel dat er littekenweefsel ontstaat. Als dat weer gaat groeien, kan het een harde bal worden. Dat is lastig om eruit te halen en kan de hersenen beschadigen. Je krijgt er verlammingsverschijnselen door. Het is een moeilijke keuze. Het is zwaar klote."

De schrijver moet binnen drie maanden een beslissing nemen om een mogelijk overlijden te voorkomen.

Update 16:50 - Niet onder het mes
De manager van Chabot heeft zojuist laten weten dat de schrijver heeft besloten om voor bestralen te gaan en niet voor een operatie.

Bekijk hier de aflevering van Pauw & Witteman met Bart Chabot terug en praat ook mee op het forum.


Bart Chabot