[Vuelta] Masseur Team Sky (43) overleden

Team Sky is in de Vuelta a España getroffen door een noodlottig voorval. De masseur van de ploeg, Txema Gonzalez, is vandaag overleden aan de gevolgen van een onbekend virus. Eerder deze week werden al meer besmettingen van deze geheimzinnige ziekte bekendgemaakt.

"Dit is een klap. We wisten dat het niet goed met hem ging, maar dit had niemand verwacht", liet de directeur van de Vuelta a España, Javier Guillen, vandaag weten.

Drie andere wielrenners van Team Sky hebben het virus  ook onder de leden en zijn inmiddels uit de Vuelta a España gestapt. Het gaat om John Lee Augustyn, Ben Swift en Juan Antonio Flecha.

Flecha meldde zich afgelopen nacht in het ziekenhuis van Murcia, maar verscheen aan het begin van de middag nog wel aan de start van dezefde etappe. De voormalig renner van Rabobank werd echter al snel op achterstand gereden en hield vervolgens de pedalen stil.

"Artsen gaven Flecha het advies niet te starten als hij vrijdag nog steeds koorts zou hebben. Net als het gehele team heeft hij last van een onbekend virus", liet een woordvoerder van de ploeg weten.

Het peloton zal morgen, voorafgaand aan de start van de achtste rit, stilstaan bij de dood van Gonzalez, die slechts 43 jaar werd.