Van Bronckhorst: "Ze noemen me nu trainer"

Giovanni van Bronckhorst beëindigde deze zomer zijn actieve loopbaan. De voormalig aanvoerder van het Nederlands elftal loopt nu stage bij Jong Oranje. De oud-prof moet wennen aan zijn huidige rol.

Van Bronckhorst is met Jong Oranje naar het Spaanse Alcoy afgereisd voor de laatste EK-kwalificiatiewedstrijd van de jeugdinternationals. "De jongens noemen me nu trainer. Dan kijk je wel even op", aldus Gio tegen OnsOranje. Van Bronckhorst nam in augustus afscheid bij Feyenoord na het geslaagde WK met Oranje.

"Het is voor mij natuurlijk helemaal nieuw om als trainer op het veld te staan en met deze stage kan ik ondervinden hoe het allemaal werkt, Zien wat er gebeurt, daarop inspringen en dat communiceren naar de spelers toe. Dat deed ik normaal op het veld al, maar nu dus langs de kant", vervolgt oud-prof Van Bronckhorst.

De oud-speler van onder meer Barcelona en Feyenoord wil leren van de huidige technische staf. "Kijken hoe Cor Pot (bondscoach) en Remy Reynierse (assitent) het doen. Zij zijn trainers met veel ervaring. Ook wil ik straks steeds meer coachen naar de spelers." Jong Oranje heeft zich al geplaatst voor het EK volgende zomer.