Aangifte tegen agent om poging doodslag

Een scholier heeft aangifte gedaan tegen een agent wegens poging tot doodslag. De agent zou in juni in Amsterdam vier keer ten onrechte op het hoofd en de borst van de toen 17-jarige jongen hebben geschoten. Dat meldt de advocaat van de man maandag.

De inmiddels 18-jarige man werd 17 juni beschoten na een achtervolging die eindigde op de Amaliastraat. Agenten hadden de achtervolging ingezet omdat de auto die werd bestuurd door de scholier onverzekerd was. "Uit kogelbaanonderzoek is gebleken dat vier keer is geschoten, dat de agent zelf op afstand naast de auto stond. De veiligheid van de agent was dus niet in het geding."

De cliënt van de raadsman raakte uiteindelijk alleen gewond aan zijn hand. Door deze verwonding en doordat een andere politieauto die achter hem reed de auto van de 18-jarige klemreed, kon hij uiteindelijk worden ingerekend

De 18-jarige zit momenteel nog vast, omdat hij volgens de agent op de politieman inreed. "Maar de onderzoeksresultaten bevestigen het verhaal van mijn cliënt dat hij dat niet deed", vertelt de raadsman.