Ferguson: "Ferdinand is nog lang niet fit"

Rio Ferdinand staat volgens Sir Alex Ferguson nog enige tijd buitenspel. De verdediger van Manchester United kampt al langere tijd met een knieblessure, die de Engels international ook het WK in Zuid-Afrika kostte.

"Het is een blessure aan zijn kniebanden. De blessure is niet heel ernstig, maar wel behoorlijk hardnekkig. Dan moet je het rustig de tijd gunnen", aldus United-manager Ferguson tegen de Sunday Express. "Hij is nog lang niet fit. Hij kan voorzichtig lopen en ik denk dat hij zeker nog een maand zoet is met zijn revalidatie."

"Rio heeft een slecht jaar achter de rug met blessures en ik hoop dat het hem dit seizoen beter zal vergaan", vervolgt de Schotse oefenmeester. Ferdinand kreeg het afgelopen jaar met diverse blessures te maken. De mandekker had onder meer pijntjes aan zijn lies, rug en knie, waardoor Ferguson twijfels heeft over zijn toekomst.

"Het is een erg slechte zaak als een speler ouder dan dertig dat soort blessures allemaal na elkaar krijgt", stelt de trainer van United. Ferdinand kan mogelijk op 19 september weer in actie komen in de beladen ontmoeting met Liverpool. Manchester United start het seizoen morgen tegen promovendus Newcastle United.