Haase pakt toernooiwinst San Marino

Robin Haase heeft het challengertoernooi van San Marino gewonnen. De Hagenaar versloeg in de finale Filippo Volandri uit Italië: 6-2 en 7-6 (8). Haase komt door zijn zege dicht in de buurt van de top 100. Momenteel staat hij 121e op de wereldranglijst. Eerder dit jaar won de Hagenaar al de challengertoernooien van Caltanissetta en Furth. Haase maakte eind vorig jaar zijn rentree na ruim een jaar blessureleed.

Tegen Volandri, de nummer zeven van de plaatsingslijst, begon Haase met een break. Bij 3-1 pakte hij de opslag van de Italiaan nogmaals af, maar Volandri sloeg direct terug. De 23-jarige Haase liet zich niet van de wijs brengen en bracht het verschil direct weer naar twee breaks, waarna hij de set uitserveerde.

In het tweede bedrijf waren Haase, die in de halve finale nummer 51 van de wereld Potito Starace versloeg, en Volandri meer aan elkaar gewaagd. Twee keer brak Haase de Italiaan, maar beide keren leverde hij zijn opslagbeurt even later in. In de uiteindelijk noodzakelijke tiebreak miste Haase een matchpoint en werkte twee setpunten van Volandri weg, voordat hij uiteindelijk de partij besliste.