KNVB: vijftien beroepszaken tegen puntenaftrek

Door de financiële problemen bij veel clubs uit de Jupiler League, lijkt een aantal van hen de competitie te beginnen met puntenaftrek. Welke clubs daarvan het slachtoffer zullen zijn, moet echter nog blijken. De KNVB behandelt daarover vijftien beroepszaken.

Mark Boetekees van de afdeling Juridische Zaken van de KNVB bevestigt dat in de GPD-bladen. Volgens Boetekees hoeft het niet per se om vijftien verschillende clubs te gaan, want een club kan voor meerdere overtredingen minpunten krijgen.

De KNVB brengt een club punten in mindering als salarissen te laat worden uitbetaald of als de afdracht van pensioengelden aan het CFK niet op tijd gebeurt. Per vergrijp levert dat meestal één strafpunt op. Clubs uit categorie I kunnen driemaal worden bestraft met puntenaftrek. Daarna wordt de proflicentie door de bond ingetrokken.

Van Fortuna Sittard is al bekend dat zij de Jupiler League in augustus met -2 punten begint. Een niveau hoger maakte NAC Breda al bekend dat er met verliespunten wordt begonnen aan het nieuwe seizoen.