Kuszczak wil waardig opvolger van Van der Sar worden

Tomasz Kuszczak, reserve-doelman van Manchester United, hoopt dat hij zich het komende seizoen kan bewijzen. Zolang Edwin van der Sar nog actief blijft, weet de Poolse doelman dat hij voornamelijk op de bank moet plaatsnemen. Zodra de Nederlander een punt achter zijn carrière zet, wil Kuszczak zijn slag slaan.

"Ik hoop dat dit een goed seizoen voor me wordt. Dit wordt mijn vijfde seizoen bij deze club en ik hoop dat ik hier meer wedstrijden kan spelen. Mijn uitdaging is eenvoudig: zodra Edwin ermee stopt, wil ik de nummer één van Manchester United worden", aldus Kuszczak tegenover Press Association.

"Het is niet makkelijk om op de bank te zitten. Ik heb veel ambities en ik wil progressie boeken als speler. Manchester United is een geweldige club en ik denk dat ik hier nog vele jaren kan spelen"
, zo vervolgde de 28-jarige Pool, die vorig jaar tussen november en januari elf wedstrijden onder de lat stond.

"Ik wist dat het heel belangrijk voor me zou zijn om me tijdens die periode te bewijzen. Het was een moeilijke situatie, omdat we veel blessures in de groep hadden. Toch heb ik toen van elke wedstrijd genoten. Een goede reeks wedstrijden heeft me gevormd en heeft me veel vertrouwen gegeven. Ik wil een betere doelman worden en nieuwe dingen leren. Hopelijk krijg ik het komende seizoen meer kansen."