"Brotherhood is geen Assassins Creed 2.5"

Volgens Ubisoft is Assassins Creed: Brotherhood geen Assassins Creed 2.5. En ook geen pakketje missies. Jean-Francois Boivin van Ubisoft heeft tegen Eurogamer gezegd dat Brotherhood een volledig nieuwe, opzichzelfstaande game zal zijn.

Men is sceptisch over de game, aangezien Ubisoft effectief gezien maar een jaar aan Brotherhood heeft kunnen werken. Boivin doet zijn best om de kwaliteit te garanderen: "We zijn direct na AC2 begonnen aan Brotherhood. Twee weken na de start van de ontwikkeling was het verhaal al op papier. We hadden een hoog tempo aan het einde van Assassins Creed 2's ontwikkeling, en dat is nooit omlaag gegaan."

De reden van de korte ontwikkeltijd is volgens Boivin dat alles al klaarstond om gebruikt te worden.

"We hebben bijna zeven jaar aan de game engine (Anvil) gewerkt, met als resultaat dat het zeer stabiel is. De tools werken uitstekend, dus we hebben meteen tegen het grafische team gezegd dat ze heel snel Rome moesten bouwen." Rome is volgens Boivin drie keer zo groot als Florence, met genoeg te doen. Ze hebben alle gameplay-onderdelen eens kritisch bekeken en bedacht wat er beter kan.

In Brotherhood gaat een oudere Ezio zijn best doen om andere moordenaars te trainen. Dit zal de eerste Assassins Creed worden waarin multiplayer zal zitten. De game komt voor zover bekend gelijktijdig op PC, Xbox360 en PS3 uit in November 2010.

Bekijk hieronder een trailer van de multiplayer, geshowd op de E3 van vorige maand.