Ferrari blijft straf Alonso bestrijden

Ferrari zet alles in werking om de drive-through penalty die Fernando Alonso op Silverstone kreeg toch nog te veranderen. Het team komt met nieuw bewijs dat de wedstrijdleiding onjuist heeft gehandeld.

Het is allemaal te doen om de discutabele inhaalactie van coureur Alonso in de zeventiende ronde van de grand prix van Engeland op Robert Kubica. Alonso sneed een bocht af en kreeg daarvoor een drive-through penalty. Hiermee was de kans van de Spanjaard op een goede klassering verkeken.

De renstal van Ferrari was woedend over het besluit. Volgens de Italianen kwam de wedstrijdleiding veel te laat met een oordeel waardoor Alonso de plek niet meer terug kon geven. Charlie Whiting leek aan het begin van deze week de discussie te stoppen door te zeggen dat hij Alonso eerst drie keer had gewaarschuwd alvorens hij de straf had uitgedeeld. "Meteen nadat hij de bocht afsneed, heb ik over de radio gezegd dat als hij de positie terug zou geven, de racestewards niet hoefden in te grijpen", zei Whiting.

Ferrari's sportief directeur Massimo Rivola spreekt dat nu weer tegen, aldus Motorsport-Total. Op basis van het radioverkeer rond het incident stelt Rivola dat het bijna twee minuten duurde voordat Whiting voor het eerst meedeelde dat Alonso, Kubica moest laten passeren.