Onverwacht Superleague-debuut voor Van Lagen

Coureur Jaap van Lagen zal dit weekend zijn opwachting maken op het circuit van Zolder. De rijder uit Ede gaat rijden voor de Franse club Girondins de Bordeaux als vervanger van Franck Montagny, die dit weekend om externe redenen niet aanwezig kan zijn.

Het debuut van de voormalig WTCC-coureur is geheel onverwacht. Van Lagen werd gisteravond gebeld met de vraag of hij dit weekend voor het Franse team uit wilde komen op Zolder. "Waarom ook niet", dacht hij bij zichzelf. Dit weekend zal van Lagen ook uitkomen in de Dutch Supercar Challenge, met Wolf Nathan. Hoge verwachtingen heeft de Nederlander niet van dit gastoptreden.

 Van Lagen: "De overstap van een Porsche naar een éénzitter wordt vrij ingewikkeld, maar ik kijk gewoon hoe ver ik kan komen. In 2006 heb ik een weekend geracet in de Megane Trophy én de World Series by Renault. Ik vond die combinatie toen verdraaid lastig. Er wacht mij dus een echte uitdaging."

Met Van Lagen erbij zullen er op Zolder drie Nederlanders aan de start verschijnen. Yelmer Buurman zal uitkomen voor het team van AC Milan terwijl Robert Doornbos mag plaatsnemen in de bolide van Corinthians.