Mansell wil kosten en techniek beperken

Nigel Mansell is van mening dat techniek een minder grote rol moet gaan spelen en dat de kosten een heel stuk omlaag moeten in de Formule 1. "Competitief zijn kost nu te veel geld", meent hij.

Mansell vindt verder dat er maatregelen moeten worden getroffen omtrent de ontwikkelingswedloop tussen de teams. Deze moeten in toom gehouden worden, iets wat nu niet gebeurt. "Het kost gemiddeld 130 miljoen euro om een Formule 1-team te runnen, en het merendeel van dat geld gaat naar het ontwikkelen van onderdelen die de fans toch nooit zien", zegt hij tegen de Daily Mail.

"Het zou echt niet zoveel geld moeten kosten om competitief te zijn", aldus de Brit. Voor de fans is het volgens hem ook helemaal niet leuk om te zien dat de prestaties bijna honderd procent afhangen van het budget. "Het is heel vervelend voor een fan als zijn team het een jaar lang fantastisch doet en het jaar erna, doordat ze minder geld hebben, ineens achteraan rondrijdt."

"Het zou beter zijn als er gelijke kansen zijn voor iedereen en er regels zijn die voorkomen dat er miljoenenbedragen worden uitgegeven aan de ontwikkeling van allerlei technische zaken", stelt de oud-wereldkampioen, die er sowieso voor pleit dat de rol van de techniek wordt teruggedrongen en de coureurs zelf weer een hoofdrol gaan spelen. "Ik zou graag zien dat de coureurs het werk doen, in plaats van dat de techniek hun taken overneemt."