'Jimmy Jump' krijgt slechts geldboete voor WK-stunt

Jaume Marquet Cot rende vlak voor aanvang van de finale in Johannesburg het veld op in Soccer City Stadium. Hij probeerde de wereldbeker te grijpen, maar werd net op tijd tegengehouden. 'Jimmy Jump' zoals hij zichzelf noemt komt er vanaf met een boete van 210 euro.

Jimmy Jump is een bekende van de voetbalwereld. Bij grote evenementen als de Champions League, het EK en WK komt hij geregeld het veld op. Hij houdt het niet alleen bij voetbal. Vorig jaar sprong hij in de finale van Roland Garros de baan op en knuffelde hij de Zwitserse tennisser Roger Federer.

Eerder dit jaar kwam hij tijdens het Eurovisie Songfestival het podium op en danste mee tijdens een optreden. En tijdens een bekerfinale van een waterpolowedstrijd tussen Sabadell en Athletic Barcelona nam hij een duik in het water.

Op het veld van FC Barcelona heeft hij geregeld zijn gezicht al laten zien. Daarnaast liep hij op het veld tijdens de Champions League-finale van 2007 (AC Milan - Liverpool), de halve finale van het EK in 2008 (Duitsland-Turkije).