Sneijder: ''In droom lag ik al in Amsterdamse grachten''

Wesley Sneijder zag zijn kans om geschiedenis te schrijven zondagavond na 117 minuten voetbal aan zich voorbij gaan. De kleine middenvelder won bij Internationale drie hoofdprijzen en wilde dit succes voortzetten met de wereldtitel. In de finale ging het echter mis tegen Spanje. ''In mijn droom lag ik al in de Amsterdamse grachten'' treurde Sneijder in gesprek met Voetbal International.

Sneijder wist met vijf doelpunten op een gedeelde eerste plek op de topscorerslijst te eindigen. Dit gold echter slechts als pleister op de wonden. ''Elke kwalificatiewedstrijd gewonnen, elke wedstrijd hier gewonnen'', vertelde Sneijder. ''Dan heb je het idee dat je je het niet meer laat afnemen. Het heeft niet zo mogen zijn.''

De gangmaker van Oranje had zich erg verheugd op het maken van een feestje: ''Ik heb niet eens de tijd gehad om de prijzen met Inter te vieren, maar de wereldtitel had ik echt wel gevierd. In mijn droom lag ik al in de Amsterdamse grachten. Als ik op mijn vakantiebedje lig, kan ik daar nog verder over nadenken'' aldus Sneijder.