Statistieken WK 2010

Het WK voetbal zit er op, dus het is hoog tijd om de balans van het toernooi in Zuid-Afrika op te maken. Zoals we inmiddels weten, is Spanje de wereldkampioen. De formatie van bondscoach Vicente del Bosque won met 1-0 van Nederland, maar er zijn nog veel meer cijfertjes.

Zo waren er namelijk vier spelers, die vijf keer wisten te scoren. Het gaat om Thomas Müller (Duitsland), David Villa (Spanje), Wesley Sneijder (Nederland) en Diego Forlán (Uruguay).

Bij het aantal gele kaarten domineerde het Nederlands elftal, dat in totaal 24 keer in het boekje ging. Gregory van der Wiel, John Heitinga en Nigel de Jong kregen allen drie keer een prent. Dit geldt echter ook voor Víctor Caceres (Paraguay), Kaká (Brazilië) en Aleksandar Lukovic (Servië).

Het aantal directe rode kaarten viel mee, aangezien deze kleur maar negen keer werd getrokken. De Australiërs moesten het twee keer met een mannetje minder doen. Harry Kewell en Tim Cahill werden beide één keer vroegtijdig heengezonden.

Tot slot schoten de Argentijnen het meest op doel, namelijk 47 keer in vijf wedstrijden. Wereldkampioen Spanje deed 42 pogingen in zes wedstrijden. De Duitsers sluiten de top drie af met 40 schoten in zes wedstrijden. Het Nederlands elftal schoot in zes duels 38 keer op doel.