Gezellig druk in grote steden voor start Oranjeduel

In de grote steden is het zondag aan het begin van de avond gezellig en vol met Oranjefans die in gespannen afwachting zijn van het WK-finaleduel van Oranje tegen Spanje. In Amsterdam is het volgens een politiewoordvoerder 'hartstikke gezellig' en ook in Den Haag en Rotterdam zit de sfeer er goed in.

Een woordvoerder van de politie Haaglanden stelt dat het wat aanhoudingen betreft nog erg rustig is. "Iedereen wacht op het begin van de wedstrijd."

Ook in Rotterdam zijn rond 18.45 uur nog geen arrestaties verricht, zegt een politiewoordvoerder. "Rotterdam kleurt mooi oranje." In Rotterdam worden er grote feesten gehouden op het Stadhuisplein en aan de Binnenrotte. "Het is er druk, maar gezellig", vertelt de woordvoerder.

In Amsterdam is het zelfs zo druk, dat de gemeente mensen oproept niet meer naar de hoofdstad te komen. Op het Museumplein, in de binnenstad en in treinen die nog op weg zijn naar de hoofdstad zaten rond 17.45 uur al zo veel mensen, dat de maximumcapaciteit is bereikt.

Het Museumplein kan maximaal 125 duizend mensen aan. Ook in de binnenstad is het afgeladen vol. "Het is gezellig, maar een beetje druk", aldus de Amsterdamse politiewoordvoerder.