Newey krijgt Red Bull RB5 cadeau

Red Bull Racing heeft haar technisch directeur Adrian Newey bedankt voor het vele werk dat hij voor het team verricht heeft. De topontwerper kreeg van het Oostenrijkse team tijdens het Goodwood Festival of Speed de Formule 1-bolide van vorig seizoen, de RB5, cadeau.

"Ik ben sprakeloos," zei Newey die in 2006 bij Red Bull in dienst kwam. "De jongens hebben veel inspanningen geleverd om de auto voor mij te prepareren. Dat kun je zien, want de verf en de lijnen zijn perfect afgewerkt, het werk dat in de helm is gaan zitten en al die andere dingen. Het is fantastisch. Ongelooflijk dat de jongens hun weekend opgegeven hebben om hier naar toe te komen en de bolide voor mij te runnen."

"Ik was nerveus vlak voor mijn eerste run, omdat ik nog nooit een auto met een handmatige koppeling gereden heb en nog nooit op een go kart na met mijn linkervoet geremd heb, maar het is echt fantastisch om mee te rijden. Een lichte angst was dat ik niet wist hoe lang de eerste versnelling was, dus ik reed de paddock uit en het trok echt hard aan mij," zei Newey die rustig heeft gereden. Hij wil in de toekomst vaker gaan rijden en met een aantal anderen een circuit afhuren om een keer los te gaan.