[Video] Zware crash Valencia, Webber ongedeerd

Nadat eerder dit weekend op het stratencircuit al een zware crash in de GP2 plaatsvond, vond tijdens de Formule 1-race ook een zware crash plaats die vrijwel identiek was. Mark Webber raakte Heikki Kovalainen en vloog in de lucht alvorens in de bandenstapel tot stilstand te komen.

Update 22:05 uur

Mark Webber stapte na het ongeval vrij snel uit zijn wagen en was schijnbaar ongedeerd. De Australiër kon na afloop niet zeggen dat hij Heikki Kovalainen de schuld moest geven. "Nou, it always takes two to tango, niet?" vertelde Webber aan de BBC. "Er zijn er twee in dit incident. Ik zag een manier om Kovalainen voorbij te gaan en hij was niet van plan het mij makkelijk te maken. Hij blokkeerde mij vrij plotseling. Uiteindelijk verraste hij me door zo vroeg te remmen. Het maakte niet uit waar ik was of hoe dichtbij hem, ik had nog altijd de dingen onder controle."

"Het was een naar ongeluk. Ik was duidelijk verrast door wat er gebeurde in de aanloop naar die bocht. Ik dacht bijvoorbeeld eerst 'oké, hij laat me gaan, want het snelheidsverschil was blijkbaar enorm', maar daarna gooide hij de deur dicht en maakte wat kleine bewegingen en dacht ik weer 'waar ga je nou heen?' Ja, hij remde of zo, en dat bleek ongeveer 80 meter eerder te zijn dan ik daar voor die bocht remde. Dus het was wel degelijk van een andere orde dan wat er in de voorgaande laps gebeurde", was Webber verbaasd over de actie van Kovalainen.