Xbox Live Gold zorgt voor je familie

Afgelopen week berichtten we over het Xbox Live Gold Family Plan, een plan waarbij je vier Xbox Live Gold lidmaatschappen afsluit voor de prijs van twee. Er zal één hoofdaccount zijn waarmee je onder andere de XBL Points kunt verdelen en de leeftijdsinstellingen kunt veranden.

Het zal mogelijk zijn om vier accounts aan elkaar te koppelen in het familieplan, maar wat als de totale waarde van die vier accounts nou de vaste prijs van $99 overschrijdt? Kotaku heeft aan Jerret West (senior group product manager van Xbox Live subscriptions) gevraagd hoe ze dit gaan oplossen.

West geeft aan dat als er vier accounts worden gekoppeld die de totale waarde van $99 dollar overschrijden, dat Microsoft dan uitrekent hoeveel tijd het overschrijdende bedrag waard is en daarmee wordt je lidmaatschap automatisch verlengd.

West heeft ook gezegd dat de vier accounts voor het familieplan op dezelfde console gemaakt moeten worden, maar niet op dezelfde console hoeven te blijven. Het enige waar wel rekening mee gehouden moet worden is dat de kosten allemaal naar de creditcard gaan van de hoofdaccount. Maar de hoofdaccount kan daarentegen wel content-restricties opleggen.

Op de vraag of het mogelijk zal gaan worden om extra accounts toe te voegen aan de standaard vier tegen een extra betaling krijgt Kotaku het antwoord dat vier nu nog het magische getal is en dat MS eerst dit plan even wil aankijken. Maar de vraag ligt er al wel en er is al naar gekeken.

Xbox Live Gold Family Plan zal $99 gaan kosten en is vanaf november beschikbaar.

Xbox Live Gold Family Plan
Ook handig voor studentenhuizen