Veelbesproken Anelka verlengt contract bij Chelsea

Nicolas Anelka heeft zijn tot 2011 lopende contract bij Chelsea opengebroken en verlengd tot de zomer van 2012. De Franse ster is al in Londen, nadat hij afgelopen week naar huis werd gestuurd. Dit omdat hij bondscoach Raymond Domenech onheus had bejegend.

Het Franse kamp stond tijdens het WK op ontploffen en dat kwam tot uiting in de rust van het WK-duel met Mexico, dat vorige week donderdag werd gespeeld. Anelka schold Domenech de huid vol, waarna hij zijn biezen moest pakken. Inmiddels is hij weer in Londen en daar verlengde hij zijn Chelsea-contract tot medio 2012.

"Toen ik bij Chelsea terechtkwam had ik direct al de intentie om heel lang te blijven", zegt Anelka, die al de nodige clubs versleet, op het digitale thuis van The Blues. "Chelsea is een grote club met grote spelers. Ik houd van deze club en de club houdt van mij."

Anelka speelt sinds januari 2008 in het shirt van Chelsea, dat hem overnam van Bolton Wanderers. De 31-jarige aanvaller scoorde tot dusverre 42 keer in 138 wedstrijden voor de Engelse kampioen. Trainer Carlo Ancelotti: "Nicolas is een fantastische voetballer."