Ook Beenie Man niet op Parkpop

Parkpop zit voor de tweede keer in een week zonder afsluiter. De organisatie laat maandagmiddag weten dat Beenie Man, die Snoop Dogg zou vervangen, niet optreedt. Reden van de afgelasting zijn antihomoteksten die Beenie Man in het verleden verkondigde.

"Wij willen ons totaal niet associëren met homohaat", licht een woordvoerster van Parkpop toe. "We krijgen zoveel informatie binnen over wat Beenie Man ondanks contracten wel en niet zegt, dat we het overzicht kwijt zijn."

Parkpop liet de reggaezanger een contract tekenen waarin staat dat hij niet op zal roepen tot homohaat. Beenie Man nam eerder met de Reggae Compassionate Act afstand van homofobie, maar zong in december toch nog over het vermoorden van homomannen.

"We kunnen onvoldoende inschatten welke informatie correct is. Dat risico wil de organisatie op de dertigste verjaardag van het gratis popfestival niet nemen." Parkpop is druk op zoek naar een vervanger voor Beenie Man. Nog onbekend is of het een internationale artiest zal zijn.

Eigenlijk zou Snoop Dogg de dertigste editie van Parkpop afsluiten. De gemeente Den Haag verbood dat optreden echter, maandag bleek dat dat is gebeurd omdat rivaliserende groepen elkaar volgens de gemeente rond het optreden hadden willen treffen. De festivalorganisatie maakte maandagochtend bekend dat Beenie Man de rapper zou vervangen, maar kreeg veel kritiek. Onder meer COC Nederland riep op ook de show van Beenie Man af te gelasten.

Ook Beenie Man niet op Parkpop
Ook Beenie Man niet op Parkpop (Foto: Novum)