Deco mogelijk niet tegen Noord-Korea

Deco moet waarschijnlijk morgen de wedstrijd van Portugal tegen Noord-Korea vanaf de bank bekijken. De middenvelder ontbrak op de laatste training van de Portugezen ter voorbereiding op het duel tegen de Aziaten. Hij heeft last van een lichte heupblessure, die hij vrijdag opliep.

Portugal moet morgen winnen van Noord-Korea als het nog uitzicht wil hebben op de achtste finales. In de eerste wedstrijd op het WK tegen Ivoorkust werd niet gescoord en eindigde het duel dus in 0-0. Hierdoor moeten de Portugezen een grote overwinning boeken, want het kan in deze groep met als laatste tegenstander Brazilië neerkomen op doelsaldo.

Het grote gevaar van de Zuid-Europeanen moet komen van sterspeler Cristiano Ronaldo. Hij liet het in de eerste wedstrijd afweten en wil zich hiervoor revancheren. Het ontbreken van Deco en zijn splijtende passes is een gemis voor de Portugezen, maar de 25-jarige speler ziet het toch rooskleurig in.

"Het is een gevecht. Als we winnen hebben we een goede kans om de volgende ronde te bereiken", zegt Ronaldo. "Zelfs het winnen van de wereldbeker is niet onmogelijk. We moeten er in geloven en dromen dat het mogelijk is."

Een meevaller voor bondscoach Carlos Queiroz is dat zijn doelman Eduardo weer volledig mee kon trainen. Hij moest gisteren de training nog overslaan, omdat hij last had van maagklachten. Ook reservedoelman Daniel Fernandes is weer op tijd hersteld van maagklachten.