Verkrachtende stiefvader slikt rattengif

Een Australische multimiljonair, die wordt verdacht van het seksueel misbruik van zijn stiefdochter, heeft zichzelf vergiftigd met rattengif, omdat hij niet naar de gevangenis wilde. De 60-jarige man wordt ervan verdacht dat hij het meisje tussen haar elfde en zestiende jaar regelmatig verkrachtte.

De 60-jarige man heeft opgebiecht dat hij het gif kocht op het moment dat zijn stiefdochter een verklaring aan de jury aflegde. Toen  was hij nog op vrije voeten. Op het moment dat hij schuldig werd verklaard, wachtte hij tot de juryleden wegwaren en slikte hij het gif in. Hij raakte onwel en is meteen naar het ziekenhuis gebracht. De man ontkent dat de doe-het-zelf-vergiftiging een stunt was. Volgens zijn advocaat Gabriel Wendler was het een wanhoopsdaad van de miljonair, omdat zijn leven verwoest is. Hij moet namelijk 25 jaar de gevangenis in.

Het slachtoffer zweeg jarenlang over het misbruik, omdat ze bang was voor haar stiefvader. Regelmatig schreef ze brieven aan de man waarin ze hem smeekte om te stoppen met de verkrachtingen. Het ergste vindt ze dat de miljonair haar van haar onschuldigheid heeft beroofd. "De pijn zal ik altijd moeten dragen", zei ze tegen de rechter.