Alonso gelooft nog in wereldtitel

Fernando Alonso gelooft nog in een nieuwe wereldtitel in de Formule 1. De Spanjaard won dit jaar de eerste race van het seizoen, maar daarna kon het Italiaanse team niet meer meedoen om de zege. Toch denkt hij dat hij nog een kans heeft. "De titelstrijd zal tot de laatste race spannend blijven."

Alonso had na de race in Turkije kritiek over de ontwikkelingssnelheid bij Ferrari, maar nu lijkt hij toch hoop te hebben op goede uitslagen in de races. "We zijn bij Ferrari optimistisch, maar ook realistisch. We weten dat we ons moeten verbeteren en zullen elke race beter worden. We hebben dit jaar al verschillende hoogte- en dieptepunten gekend en daar volgen er ongetwijfeld nog meer van. Het is belangrijk dat we niet teveel met ons hoofd in de wolken lopen als het goed gaat, of te teneergeslagen zijn als het niet loopt."

Ferrari zal voor de race in Valencia een B-specificatie van de F10 meenemen waarmee het weer mee moet doem om de voorste plaatsen. "Elke kans die zich voordoet, moeten we aangrijpen. Het is mijn overtuiging dat het kampioenschap pas in Abu Dhabi beslist wordt. Tot die tijd moeten we hard en geconcentreerd blijven werken, alsof elke wedstrijd een finale is. Ik geloof erin dat we tot het eind om de titel kunnen strijden."