Bedreigingen na anti-PVV leus

Nadat Tim Pen gisteren op de ruit van zijn winkel kenbaar maakte dat PVV-stemmers niet welkom waren, is hij diverse malen bedreigd.

"Ik had de hele nacht naar de verkiezingsuitslag zitten kijken en in een half jolige bui heb ik dit op de raam gekalkt", zegt Pen. "Ik was niet blij met de uitslag."

Het nieuws dat PVV'ers niet meer welkom zouden zijn in de skateshop Tom's Outlet verspreidde zich snel. "Binnen de kortste keren werd ik gebeld door journalisten. Ook de radio kwam langs. Ook op internet kwamen veel reacties en werden er teveel conclusies uitgetrokken. In de winkel kreeg ik belletjes van mensen die over knokploegen en bakstenen begonnen. Daar ben ik erg van geschrokken. Kijk, ik ben geen PVV-stemmer, maar het was nooit mijn bedoeling dat mensen niet naar binnen zouden komen. Ik weiger niemand." Pen werkt pas een paar maanden in de winkel.

Toen alle commotie begon heeft Pen zelf zijn baas gebeld. "Die vond het niet prettig en vroeg me er mee op te houden. Dat begreep ik heel goed. Toen heb ik de tekst weggehaald."

Hoewel dit niet de eerste politieke uiting van Pen op de etalageruit is, zegt hij toch spijt te hebben van zijn jongste actie. Eerder heeft hij via de etalage al laten weten dat de VVD-voorman Rutte zou liegen. Ook was de tekst 'I love Femke Halsema' op dezelfde ruit te vinden.