Bijna 1400 bekeuringen bij controle rond Assen

Bij een grote verkeerscontrole rond Assen zijn vrijdag een kleine veertienhonderd bekeuringen uitgeschreven. Uit radarmetingen bleek dat van de 19.460 passerende voertuigen er 1341 te hard reden. De eigenaars vinden binnenkort een bekeuring op de mat. De hoogst gemeten snelheid was 184 kilometer per uur, meldt de politie.

Negentig agenten en diverse controleurs van andere diensten waren tussen 13.00 en 21.30 uur betrokken bij de actie op de A28 bij de parkeerplaatsen Peelerveld en Zeyerveen. Aan beide kanten haalden motorrijders voertuigen van de snelweg en geleidden ze naar een van de parkeerplaatsen voor een grondige controle.

Ook hierbij werden bekeuringen uitgedeeld, onder meer voor niet dragen van een gordel, niet tonen van het rijbewijs of kentekenbewijs, verlopen APK, gladde banden, defecte verlichting, niet-handsfree bellen, overbelading, losliggende lading, rijden onder invloed of te korte rusttijden. De belastingdienst incasseerde ruim vijftienduizend euro aan belastingschulden. Vijf voertuigen werden afgevoerd.