Grant snel gepresenteerd als coach West Ham

West Ham United denkt Avram Grant binnen twee dagen te presenteren als nieuwe trainer. De club heeft gesprekken gevoerd met de Israëliër en niets lijkt een samenwerking nog in de weg te staan. Bij The Hammers moet hij de opvolger worden van de Italiaan Gianfranco Zola. Met hem aan het roer kwam Westham niet verder dan de zeventiende plaats.

Grant verliet zo'n kleine twee weken geleden Portsmouth. Deze club verkeert in zware financiële problemen. Met de ploeg bereikte hij wel de FA Cup-finale, die met 1-0 werd verloren van Chelsea. Grant was eerder actief als interim-trainer bij Chelsea, waarmee hij in 2008 de Champions League-finale behaalde. Manchester United won deze finale middels strafschoppen.

"Het is tijd voor stabiliteit bij de club. We willen iemand met veel ervaring", zegt voorzitter David Gold tegen BBC Sport. De Oost-Londense club denkt met Grant de juiste man in huis te halen. "Na een uur hadden de hoofdstedelingen al het gevoel dat het niet meer stuk kon gaan," zei Gold.

De 55-jarige trainer wacht een aardige doelstelling. Hij moet ervoor zorgen dat de ploeg de lijn naar de middenmoot inzet. "We kunnen het tegenover onze fans niet maken om nog een rotseizoen te beleven. Normaal degradeer je met 35 punten, maar dat overkwam ons gelukkig niet."

West Ham United hoopt dat als het goed gaat in de competitie, de kansen op een nieuwe thuisbasis groter worden. De club wil van het huidige stadion verkassen naar het stadion dat wordt gebouwd voor de Olympische Spelen in 2012. "Niet veel mensen hebben kunnen zien wat wij hebben gezien. Dit stadion gaat dezelfde status verkrijgen als Wembley."