Geen verbod op gewelddadige games Duitsland

Een klein jaartje geleden hadden Duitse ministers hun pijlen gericht op gewelddadige games (met de bijnaam killerspiele), waarbij het uiteindelijke doel was de productie en distributie van deze games compleet te verbieden. De ban is nu van de baan, mede dankzij een petitie die uiteindelijk zo'n 73.000 stemmen opleverde.

Door het grote aantal stemmen heeft de organisator van de petitie mogen spreken voor het Petitionsausschuss. Hij pleitte voor betere scholing over de huidige PEGI-waardering, de Europese leeftijdsklassificatie voor games. Zo worden klanten en verkopers beter ingelicht over de inhoud van games. Dit is precies wat hij heeft gekregen, want Staatssecretaris Dr. Herman Kues heeft aangekondigd geen veranderingen in de huidige wetgeving aan te brengen.

Vanzelfsprekend is de gamesindustrie blij met het besluit; EA Senior Vice President Dr Jens Uwe Intat vond "De Duitse beslissing een erg welkome stap in het overtuigen van beleidsmakers van de waarde van de gamesindustrie, en deze te behandelen met hetzelfde respect als boeken, films en muziek.

De huidige censuur op gewelddadige games in Duitsland lijkt echter nog steeds stand te houden.