Piratenpartij zeker van verkiezingsdeelname

De Piratenpartij is zeker van deelname aan de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni. In alle negentien kieskringen heeft de partij de benodigde dertig ondersteuningsverklaringen ingeleverd. Dit meldt de partij in een persbericht.

Vooral in de grote steden met veel studenten heeft de partij veel steun gekregen. Hierdoor is het totaal aantal benodigde ondersteuningsverklaringen met gemak behaald. Het totaal aantal verklaringen bedraagt 691, dat zijn er 121 meer dan noodzakelijk.

Lijsttrekker Samir Allioui is blij met de steun. "Fantastisch dat we grote steun uit het hele land krijgen. Nu gaan we direct door met het verder ontwikkelen van onze standpunten en campagne voeren! We hebben leden nodig!"

De Piratenpartij maakt zich vooral sterk voor het waarborgen van burgerrechten, met name op het gebied van privacy, in het digitale tijdperk. De partij wil het delen van cultuur en informatie bevorderen door het octrooisysteem en het auteursrecht te hervormen.

In meer dan veertig landen is de in Zweden ontstane partij inmiddels vertegenwoordigd. De partij heeft in 2009 twee zetels behaald in het Europees Parlement. In Nederland hoopt de partij ongeveer vier zetels in de Tweede Kamer te behalen.

Meer informatie over de Piratenpartij vind je in het verkiezingenforum van FOK!.


PiratenPartij verzekerd van verkiezingsdeelname