Israël roept Israëliërs terug uit Sinaï

Israël heeft een dringende waarschuwing uitgestuurd aan Israëliërs die zich op het Egyptische schiereiland Sinaï bevinden. Volgens Israël is er 'concreet bewijs dat een poging van terroristen Israëliërs in Sinaï te ontvoeren aanstaande is'. De regering riep de Israëliërs dan ook op het gebied onmiddellijk te verlaten en nam zelfs de ongebruikelijke stap om families van Israëliërs die op het schiereiland zijn te vragen contact met hen te zoeken.

Het anti-terreurbureau van de regering had al eerder een negatief reisadvies gegeven voor Sinaï, omdat er kans is op terreuraanslagen. Duizenden Israëliërs trekken echter jaarlijks naar de woestijn en de Rode Zeekust voor een vakantie. Volgens Egyptische veiligheidsfunctionarissen zijn er op dit moment ongeveer 35 duizend Israëliërs in het gebied. Later deze maand worden er nog eens duizenden meer verwacht.

In 2004 vielen zelfmoordterroristen een hotel op het schiereiland aan, vlak over de Israëlische grens. Tientallen Israëliërs die in het gebied vakantie vierden kwamen om het leven. Honderden personen raakten gewond.