'Protest tegen luxekliniek Curaçao'

Particuliere ggz-instellingen zijn tegen de subsidie aan de afkickkliniek Jellinek Retreat op Curaçao. Dat schrijft de Volkskrant vrijdag. De privékliniek krijgt zeshonderdduizend euro subsidie van het ministerie van Economische Zaken als economische stimulans voor de Antillen.

Jellinek Retreat is een luxe verslavingskliniek voor rijke en bekende Nederlanders. Zij kunnen zich daar voor zeshonderd euro per dag laten behandelen. De ggz-instellingen vinden de subsidie een vorm van concurrentievervalsing. "Op deze manier kan Jellinek Retreat de prijzen kunstmatig laag houden en meer privécliënten trekken", zegt voorzitter van de branchevereniging van particuliere ggz-instellingen MEER ggz, Bert Bakker.

De voorzitter wil een onderzoek van de Nederlandse Mededingingsautoriteit. De PvdA heeft over de kwestie Kamervragen gesteld. Het is volgens de partij niet duidelijk genoeg wat met overheidsgeld wordt betaald en wat met particulier geld. Jellinek Retreat wilde aan de krant geen commentaar geven.