Politie betrapt 43 drankrijders bij controles

De politie heeft het afgelopen weekend bij controles in de regio Gooi en Vechtstreek 43 bestuurders aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van alcohol. Zes mensen moesten direct hun rijbewijs inleveren. Ook werd een man die nog 28 dagen de cel in moest in de kraag gevat en reed een man op agenten in die bezig waren met een controle, meldt de politie.

In totaal nam de politie vrijdag- en zaterdagnacht op verschillende plekken in de regio 2658 blaastesten af. De controles vonden plaats op verschillende wegen in Laren en Bussum.

Een van de mensen die hun rijbewijs kwijtraakten, is een 44-jarige man uit De Bilt. Hij merkte de controle niet op, evenals het aan hem gegeven stopteken. Hij reed vervolgens in op twee agenten. Door opzij te springen konden zij voorkomen dat ze werden aangereden.

Na een achtervolging over de A1, waarbij de man weer een stopteken negeerde, kon hij uiteindelijk op de A27 aan de kant worden gezet. Daar weigerde hij het voorlopig ademonderzoek. Hij moest mee naar een politiebureau, waar hij in eerste instantie de ademanalyse weigerde, maar naderhand werkte hij toch mee. Desondanks kon hij de ademtest niet voltooien. Hierop is hem een bloedproef afgenomen.

De man die nog 28 dagen de cel in moest, is een 29-jarige automobilist uit Bussum. Hij is in de cel gezet. De man reed zonder geldig rijbewijs rond, maar bleek niet teveel te hebben gedronken. Voor het rijden zonder rijbewijs wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verder werden meerdere fietsers op de bon geslingerd voor het rijden zonder deugdelijke verlichting. Ook liepen een paar automobilisten een bekeuring op wegens het rijden met een lekke uitlaat.