Schumacher: "Heeft geen zin om boos te worden"

Michael Schumacher beleefde geen goede middag in Maleisië. De Duitser van Mercedes viel al na tien ronden uit en zag zijn team- en landgenoot op het podium eindigen. Uiteraard was de zevenvoudige wereldkampioen achteraf niet blij met zijn uitvalbeurt.

"Het is erg jammer dat ik de finish niet gehaald heb, maar de wielmoer van mijn linkerachterband is los geschoten," zei Schumacher na de door Sebastien Vettel gewonnen race. "De auto was daarna niet meer te besturen. In eerste instantie dacht ik dat het met de ophanging te maken had, maar nadat ik gestopt was en een kijkje had genomen zag ik dat ik een wielmoer miste."

"Met testen hebben we hier geen problemen mee gehad, dus dit is iets waar we zorgvuldig naar moeten kijken. Ik had hier natuurlijk graag de finish gehaald en ik denk dat ik ook nog eens een goed resultaat had kunnen scoren. Maar dat zat er helaas niet in en ook dit hoort bij autoracen. Het heeft geen zin om nu boos te worden. Je moet accepteren dat dit onderdeel is van het spelletje en weer vooruit kijken. Gelukkig dat Nico op het podium is geëindigd. En ik ben blij voor hem."