Boonen: "Ik voel me uitstekend voor Vlaanderen"

Tom Boonen heeft vandaag uitvoerig de finale van de Ronde van Vlaanderen verkend.  "Waarom? Simpel, omdat ik het niet kende," aldus de tweevoudig winnaar van de klassieker tegenover Sporza.

Ten opzichte van voorgaande jaren zijn er namelijk een aantal wijzigingen in het parcours. "Ik wilde die met eigen ogen zien," meldt de kopman van Quick-Step. "Net als voorheen zal de finale beginnen met de Oude Kwaremont, Paterberg en Koppenberg. Maar waar je eerst voor de Berendries even kon recupereren, hebben ze er nu nog wat stenen bijgelegd."

Nerveus voor zondag is Boonen niet. "Ik voel me goed, dus er is geen enkele reden om nerveus te zijn." Als belangrijkste concurrent noemt hij Fabian Cancellara, die afgelopen weekend de E3-prijs won. "Dat was een sterk nummer," erkent Boonen. "Maar ik ga ervoor zorgen dat hij geen tweede zege kan boeken. Het was misschien wel een domme inschattingsfout van mij. Maar als hij zondag opnieuw probeert weg te rijden, zal ik zeker proberen in zijn wiel te zitten."