Pooiers opgepakt voor mensensmokkel

De nationale recherche heeft zaterdag in Zutphen twee Hongaarse broers opgepakt voor mensensmokkel. De pooiers dwongen een aantal jonge Hongaarse vrouwen in de raamprostitutie in Utrecht, Eindhoven en Groningen. Gisteren is in Hongarije een derde verdachte opgepakt die familie van de slachtoffers bedreigde.

De vrouwen moesten lange dagen en nachten werken en vrijwel al hun geld afstaan aan de broers van 22 en 19 jaar. Als ze niet genoeg verdienden dan zou de 33-jarige medeverdachte in Hongarije hun familie iets aandoen. Gedreigd werd onder meer om de armen en benen van de familieleden te breken of hun huis in brand te steken.

In de huurflat van de verdachten werden onder meer laptops, telefoons, sim-kaarten en fotocamera's gevonden. Deze spullen zijn door de recherche in beslag genomen.

De politie sprak in de zaak uitgebreid met twee slachtoffers van 18 en 21 jaar. Zij verklaarden door de broers te zijn uitgebuit en in de prostitutie te zijn gedwongen.

De twee broers kregen gisteren te horen dat ze nog zeker twee weken in de cel blijven. Van de derde verdachte wordt aan Hongarije om uitlevering gevraagd.