Groningers gepakt voor gewelddadige straatroven

Met de aanhouding van drie mannen denkt de politie zeker vijf gewelddadige berovingen in Groningen te hebben opgelost. Twee verdachten werden vorige week maandag op heterdaad opgepakt. Ze hadden net onder bedreiging van een mes een 22-jarige man uit de stad vijftien euro afhandig gemaakt.

Uit het daaropvolgende onderzoek en verhoor bleek dat een van hen samen met een 20-jarige kompaan nog zeker vijf berovingen in Groningen op zijn geweten heeft. De twee andere aangehouden mannen zijn 18 en 19 jaar. De drie komen uit Farmsum en Delfzijl.

De 18-jarige en 20-jarige verdachte beroofden volgens de politie op 17 februari onder bedreiging van een mes meerdere slachtoffers in het centrum van Groningen van hun geld. Een van de slachtoffers werd zo hard geslagen dat hij mogelijk blind aan een oog blijft. Geldgebrek zou het motief voor de berovingen zijn geweest.

Twee straatrovers zitten nog vast. De 19-jarige verdachte is in afwachting van zijn rechtszaak naar huis gestuurd. Het onderzoek naar de berovingen loopt nog. De politie sluit niet uit dat de straatrovers nog meer slachtoffers hebben gemaakt.