Boom: "Het was erop of eronder"

Lars Boom verdedigde vandaag met succes zijn gele leiderstrui in Parijs - Nice. Makkelijk ging het echter niet, want vooral in de slotfase moest de Vlijmenaar flink aan de bak. Desondanks bereidde de Rabobank-coureur zijn voorsprong uit door onderweg twee bonificatieseconden te sprokkelen.

"Het was heel simpel: erop of eronder," aldus Boom over het moment dat hij de kloof met de eerste groep solo dichtte. "Het was net erop. Maar dan ook net. Die gasten gingen keihard en er was al best wel een gat. Maar ik moést wel; anders was ik de gele trui al kwijt geweest, en die wilde ik nog minimaal een dagje langer houden. Ik moest helemaal buitenom om te kunnen versnellen en dat lukte. Gelukkig."

"Steeds was er die wind; soms gunstig voor waaiers, soms niet. We moesten in elk geval de hele dag attent blijven en vreselijk opletten. Ik heb daardoor steeds in de kop van het peloton gereden, geweldig gesteund door de jongens. Na 120 kilometer hebben we zelf geprobeerd de boel op de kant te zetten. Dat lukte voor een deel, maar even later waren de omstandigheden weer iets ongunstiger en kwam alles weer bij elkaar."

Tegenover Rabosport.nl vertelde Boom dat hij ook nog op de streep bonificaties wilde veroveren, maar dat hij er toch helemaal doorheen zat. "De hele dag zo attent voorin rijden, twee tussensprintjes en die inspanning bij de aanval van Valverde: dat kost energie. Ik heb nog wel op kop meegereden in de groep Valverde, maar niet echt voluit. Ik spaarde me nog een beetje voor de sprint, maar daarin merkte ik al snel dat het niet meer ging. Het was een zware dag, maar ook een leuke."