Van Veldhoven: "Sommigen gaan te snel vliegen"

Roda JC speelde gistermiddag na de vroege openingstreffer van Sekou Cissé en de rode kaart van Ruud Vormer een verloren wedstrijd tegen Feyenoord. Toch wist de ploeg nog tweemaal te scoren: 4-2.

Het duel in het Parkstad Limburg Stadion werd gedicteerd door Feyenoord, dat moeite had om de geboden ruimte na de rode kaart voor Vormer uit te buiten. "Ruud had de intentie niet om de speler te raken", oordeelde coach Harm van Veldhoven de uitsluiting van Vormer. "Het was eigenlijk een tackle; een moment waarbij hij zijn voet neerzet en iemand eroverheen gaat. Ik vond het zeer zwaar."

Nadat Cissé in de tweede helft zijn tweede van de middag maakte, bracht Yeanvion Yulu-Matondo de spanning enigszins terug in de wedstrijd. Verder kwam de thuisploeg echter niet. "Met tien man kregen we het moeilijk, maar wat mij het meeste heeft gestoord was het eerste kwartier. We begonnen nonchalant en we lieten veel ruimtes waar Feyenoord goed gebruik van maakte."

Van Veldhoven: "Wij zijn gewoon een ploeg die heel hard moet werken. Je ziet een aantal schakels die nog heel kwetsbaar zijn. Welke? Nou, sommigen roepen iets in Voetbal International, terwijl wij stelselmatig elkaar iets proberen duidelijk te maken. Maar sommigen gaan snel 'vliegen'." De oefenmeester doelt daarmee op Jan-Paul Saeijs, die forse kritiek op het beleid van Van Veldhoven uitte.